Semir Osmanagić treba položiti račune o državnim sredstvima!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nema sumnje, Semir Osmanagić je talentovani i načitani šarlatan. Javio se iz meksičkih džungli gdje već danima boravi sa grupom svjetskih istraživača. Za nekoliko dana sa suprugom će iz Meksika otići u SAD gdje ima svoju firmu.

Piramide u Visokom / 24sata.info

Majstorski svako osporavanje visočkih piramida dočeka "na nož", pa i najnovije tvrdnje “National Geographica” da njegova istraživanja nikuda ne vode i da je izmislio priču o bosanskim piramidama otkivajući nam dobro smišljenu zavjeru cijelog svijeta protiv njegovog otkrića "koje ce promjeniti svjetsku istoriju".

Uzalud je naša stručna zajednica na samom početku istraživanja jaukala od muke i bijesa uvjeravajući javnost da se radi o već poznatim arheološkim otkrićima i da ovaj piramidalni prirodni fenonmen nema nikako arheološko utemeljenje.

Čak su neki tražili i njegovo psihijatrijsko vještačenje.

Niti jedan pravi stručni dokaz nema Semir... osim što je u stanju da toliko priča da zaboraviš i o čemu priča.

Brojni naši sagovornici su, naravno čim im "okrene leđa ", ponovii nakaradnu tezu "Eto, neka mu bude, kad mogu katolici imati Međugorje što i mi Bošnjaci ne bi imali neko nedokazano čudo".

Pragmatični Semir, odmah na samom početku, formirao je privatnu fondaciju u koju su se slijevala ogromna donatorska sredstva brojnih domaćih i stranih institucija i pojedinaca koje su željeli dati svoj "doprinos" u otkrivanju "Bosanskog čuda".

Proputovao je u međuvremenu Semir i cijeli svijet, obilazeći svjetska čuda, a među njima i brojne piramide koje su "ništa" za ove "naše".

Sve bi ovo bilo jako simpatično, da se sredstva poreznih obveznika ne troše na Semirove budalaštine. Krajnje je vrijeme da naša vlada formira stručno tijelo koje će za sva vremena dati odgovore javnosti i "zatvoriti ovu priču" radi ugleda naše zemlje, radi mnogih  koji vjerujemo svojim očima, a ne Semirovim beskonačnim i šupljim objašnjenjima.

Najmanje od svega, Semir mora položiti finasijski izvještaj o sredstvima koje je dobio od ove države.

I sretno mu i u Meksiku i SAD-u....

(vijesti.ba)

Pošaljite Facebook komentar