Kapetan crnogorske nogometne reprezentacije i najbolji igrač 31-godišnji Stevan Jovetić, potvrdio je za medije u Podgorici da će igrati za reprezentaciju u utakmicama za plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Crna Gora će, kako je odlučeno virtualnim ždrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu. igrati u skupini G s Nizozemskom, Turskom i Norveškom, Litvom i Gibraltarom.

Za Jovetića, koji je sa 17 godina debitirao za crnogorsku reprezentaciju, to će to biti sedmi kvalifikacijski ciklus.

“Nizozemska je favorit, to je jasno. Norveška i Turska opasne, ali može se igrati s njima. Litvu znamo, Gibraltar je nepoznanica. Ukratko, drugi su favoriti, mi ćemo tražiti šansu iz prikrajka”, kazao je Jovetić istaknuvši da Nizozemsku vidi kao favorita za prvo mjesto u grupi, prenijela je Hina.

Jovetić smatra da je Turska sada ozbiljan protivnik, dok su Norvežani “jaki, ali i mladi” pa on misli da se “može igrati s njima”.

Komentirajući žrijeb za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo crnogorski mediji napisali su da je crnogorska reprezentacija dobila tešku, ali i atraktivnu skupinu u kvalifikacijama za SP 2022. te da će se ponovo u Podgorici igrati vrhunski nogomet.

(FENA)