Novi ekskluzivni video izbrisane scene animiranog filma Frozen 2 odgovara na pitanja koja Anna ima u vezi sa svojim roditeljima, kraljom Agnarrom i kraljicom Idunom. Ovu su snimku objavili redatelji filma, Jennifer Lee i Chris Buck i ona za manje od 48 sati ima 110.000 pregleda na YouTubeu.

“Ana se u prethodnim verzijama filma često pitala: “Vjeruju li mi zaista roditelji? Zašto me stalno isključuju”. Imala je još pitanja na koje je tražila odgovor. Svidjela nam se ideja da nakon Ahtohallana Elsa može probuditi sjećanje koje će joj otkriti kako se njeni roditelji osjećaju povodom nje”, kaže Lee u ovoj snimci.

Ahtohalan je mitska rijeka do koje Elsa putuje u drugom dijelu ovog filma i gdje saznaje da je ona snažni “peti duh” koji povezuje ljudski i magični svijet. Osim toga, otkriva da može upravljati vodom kako bi otkrivala sjećanja.

U obrisanoj sceni Elsa odlučuje pomoći Anni da bolje razumije njihove roditelje tako što priziva vodeno sjećanje, a Anna u ovom sjećanju vidi roditelje koji se pripremaju za put koji će se završiti tragično, njihovom smrću.

“Dragi, razmišljala sam. Možda je vrijeme da kažemo Anni za Elsu. Ne mogu više podnijeti što je ona isključena. Ona sazrijeva sada. Može biti odgovorna”, kaže kraljica Iduna u snimci.

“Ne brinem se ja za Annu. Što ako ih pustimo da se opet zbliže i ako ti osjećaji budu prejaki za Elsu? Radost jača njene moći isto koliko i strah”, odgovara kralj Agnarr.

“Ako itko može naći način da joj pomogne, to je Anna”, izgovara Iduna.

“Možda si u pravu. Malo je stvari koje ta djevojka ne može napraviti”, zaključuje Agnarr.

“Njena ljubav može držati cijeli svijet”, kaže Iduna.

“Sretan li je taj svijet. U redu, reći ćemo joj kad se budemo vratili”, odlučuje na kraju Agnarr.

Dok njeni roditelji razgovaraju, Anna ih uplakana promatra i zahvaljuje Elsi što joj je ovo pokazala, dok joj sestra objašnjava da su roditelji uvijek vjerovali u nju.

 

(Index.hr)