Influencerica Hana Hadžiavdagić -Tabaković, Sarajka sa zagrebačkom adresom, na ovoj društvenoj mreži je govorila o svom djetinjstvu.

Prisjetila se svog odrastanja u opkoljenom Sarajevu, želeći poslati poruku sadašnjim generacijama kako bi shvatili u kakvom vremenu žive.

– Svakodnevno dobivam na desetine poruka moje Insta porodice o raznim pitanjima o mom liku i djelu… S obzirom da sam djevojčica razvedenih roditelja, imala sam dosta privilegija, dva ljetovanja, poklone s obje strane i naravno, puno ljubavi i pažnje. Mama Halida i otac Sead trudili su se oko mene, bili uzorni, ali ponekad i strogi roditelji – kazala je Hana.

Također je dodala:

– Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo bilo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u historiji modernog ratovanja… Cio rat sam ostala u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela sam stare kekse… Ikar konzerve od kojih su i mačke umirale, a maštala o čokoladi – istakla je Hana.

(24sata.info)