Eksploziju automobila u Podgorici, u kojoj je poginuo navodni pripadnik škaljarskog klana Đorđe Božović (30), a teško povrijeđen Aleksadndar Keković (29), inače vlasnik automobila, izazvala je eksplozivna naprava koju su ova dvojica prevozili, pokazuju preliminarni rezultati istrage, a prenose podgoričke Vijesti.

“Na osnovu utvrđenih činjenica, okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mjesta sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu”, rekao je načelnik Centra bezbijednosti Podgorica Milovan Pavićević.

Pavićević je kazao da “sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu”.

Božović je na mjestu događaja poginuo u eksploziji koja se u srijedu uvečer dogodila u Podgorici, dok je jaka detonacija izbacila Kekovića iz automobila. On je sa teškim opekotinama i prijelomima kostiju prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje mu se ljekari bore za život.

U eksploziji je povrijeđena i Podgoričanka, prolaznica.

Đorđe Božović važio je za člana podgoričkog ogranka “škaljarskog klana”.

Aleksandar Keković zvani Arkan je 2015. godine bio osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi. Bio je osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

(24sata.info)