Lilibet Dajana proslavila je prvi rođendan u domovini svog oca, princa Harija (Harry). Obilježavanje platinastog jubileja kraljice Elizabete bila je idealna prilika da “odmetnuti” dio porodice nakratko svrati do Londona i da se djevojčica upozna sa prabakom čije ime, odnosno nadimak, nosi.

Intimna zabava upriličena je u Frogmoru, u okviru kraljevskog kompleksa u Vindzoru. Tim povodom, Hari i Megan Markl (Meghan Markle) objavili su prvu javnu fotografiju male Lilibet.

Hari i Megan imaju sina i kćerku, pa je porodica na neki način “kompletirana”. Upravo tu riječ upotrijebio je princ gostujući prošle godine sa suprugom kod Opre Vinfri (Oprah Winfrey). To, zapravo, znači da se poslije dolaska Lilibet Dajane više neće “širiti“.

I dok njegov stariji brat ima troje djece, a ne bi imao ništa protiv i da se broj poveća, Hari razmišlja praktično. Razlog je ‒ očuvanje prirode.

– Mi smo svi ovdje samo trenutno, pozajmljujemo blagodeti planete, ali u isto vrijeme narušavamo njene tokove. Nemilice je iskorišćavamo. Želim više da se posvetim zaštiti prirode kako bi u njoj mogle da uživaju i naredne generacije – rekao je u julu 2019. za Vogue, naglasivši još tada da je dvoje djece za njega sasvim dovoljno.

(24sata.info)