Drugi album Dua Lipe, ili kako je neki zovu nove kraljice popa, ugledao je svjetlo dana i spreman je promijeniti sliku pop muzike nove decenije.

Album “Future Nostalgia”, jedan od najiščekivanijih albuma godine, inspiriran je bezvremenskim klasicima ‘80-ih i ‘90-ih.

Dua se prisjeća tačnog trenutka kada je odlučila okrenuti karijeru u novom smjeru, mijenjajući pritom sliku moderne muzičke scene.

– Snimala sam radijsku emisiju u Las Vegasu i otišla sam u šetnju, samo da posložim misli. Dok sam šetala, slušala sam “OutKast” i “No Doubt” i pomislila “Šta je to na tim snimkama koje još uvijek volim i s kojima se toliko poistovjećujem? Zašto imam osjećaj kao da nisu zastarjele ni dana? I kako da prenesem taj nostalgični osjećaj svih svojih najdražih sjećanja i nadahnuća iz djetinjstva u nešto novo i moderno – rekla je Lipa.

Novi album “Future Nostalgia” dostupan je putem digitalnih platformi Deezer i Google Play, dok će fanove posebno oduševiti fizičko izdanje albuma koje je objavljeno kao neonsko ružičasti LP, CD, picture disc, na zlatnoj kaseti i u sklopu luksuznog box seta.

Pjevačica je nažalost zbog pandemije koronavirusa morala da odgodi veliku istoimenu evropsku turneju koja je trebala pratiti objavu albuma “Future Nostalgia”. Turneja je odgođena za početak 2021. godine.

(24sata.info)