Foto: Avaz
Visoki funkcioneri PDP-a i SDS-a, Igor Crnadak i Aleksandra Pandurević, ukazali su na licemjerje SNSD-a nakon što je ministar finansija BiH Srđan Amidžić potpisao privremeno finansiranje sprovodeći odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta.
“Jučerašnji dan donio je dva ‘bisera’: krunski dokaz da SNSD manipuliše i vara vlastiti narod i javno oglašavanje ‘boga’ lično”, napisao je Crnadak pa nastavio:”SNSD ministar finansija juče je potpisao Odluku o privremenom finansiranju i u njoj se pozvao na nametnutu odluku Kristijana Šmita iz 2022. godine. Kad prevedete na srpski, Dodik i SNSD uredno, u miru i tišini, provode sve što Šmit donese, a sluđuju narod Republike Srpske kako ga ne priznaju i ne poštuju.”

Zatim se dotakao i komentara Milorada Dodika o izjavi Sanje Vulić.

“Pitam se koliko su Dodika počeli nervirati poltroni i ulizice, koje ga okružuju, kad se onako direktno i bez zadrške okomio na Sanju Vulić. Iako, treba biti realan, njoj je najteže, vjerovatno negdje sada salijeva stravu. Zamislite kako bi vama bilo, da na vas Bog u kojeg vjerujete, onako zagrmi, lično vam se obrati i pred čitavim svijetom kritikuje.”

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević danas je poručila da, dok u Banjoj Luci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno sprovode nametnute odluke Christiana Schmidta.

“Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Šmitovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za sprovođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu Republike Srpske i Republičkoj izbornoj komisiji”, izjavila je Pandurević.

Građani Republike Srpske, dodaje ona, zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati.

”U Banjaluci kažu da prave RIK, a onda u Sarajevu daju pare CIK-u da sprovede izbore. Što postupate po Šmitovom zakonu i dajete pare CIK-u, ako će RIK provoditi izbore? U Banjaluci kažu da odbacuju Šmitove zakone, a onda u Sarajevu postupaju po njima. U Banjaluci daju ultimatum partijama iz Sarajeva da odbace Šmitove zakone, a onda otrče u Sarajevu da ih upravo oni sprovedu. Besramno je da svoj narod tako omalovažavaju i potcjenjuju, da misle da će do besvijesti gutati njihove laži i neće gledati postupke Instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-jun, kojom je postupljeno po Šmitovom zakonu, potpuno je ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Šmita i Izbornom zakonu Republike Srpske”, ističe Pandurević.

Najsnažnije se lupaju u patriotska prsa, dodaje ona, kada prave lične dilove ispod žita:

”Juče su Republiku Srpsku ostavili bez jednog člana Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije. Prepustili su ga FBiH. Zauzvrat, perjanica SNSD-a u Sarajevu je zaposlila svoju suprugu u RAK. Tolika je njihova briga za Republiku Srpsku da im je svejedno što će naše medije kažnjavati nekompetentni ljudi iz FBiH. Bitnije je zaposliti suprugu”.

Srpski narod je hrabar i dostojanstven narod, kaže ona, i poručuje:

”Zaslužuje vlast koja ga neće lagati i njim manipulisati zbog ličnih interesa. Zaslužuje vlast koja neće derogirati Narodnu skupštinu i koristiti je kao mjesto pozorišnih predstava za laganje naroda i hiperprodukciju neprijatelja. Republika Srpska mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima”.

(24sata.info/Klix.ba)