U pucnjavi smrtno stradala S.T., identifikovan napadač za kojim se traga

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U ulici Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići jutros u pucnjavi jedna osoba je smrtno stradala, a druga ranjena.

Foto: Fena

- Od posljedica upotrebe vatrenog oružja od NN osobe smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T. 1980. godište, dok je, takođe ženska osoba, inicijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti - izjavio je za medije glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. 

Uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je završen u 11.30 sati, te je nakon toga uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja ulicom Aleja Bosne Srebrene koje je bilo u prekidu od momenta izlaska policijskih službenika na mjesto događaja.

- Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momentu, kvalifikovanih kao ubistvo iz člana 166 i Izazivanje opće opasnosti s težom posljedicom iz člana 323 KZ FBiH, policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za ista, inicijala N.Č., te intenzivno preduzimaju mjere i radnje na njenom lociranju i lišenju slobode - rekao je Hadžiabdić. 

Iz MUPKS apeliraju da se javnost ne uznemirava objavama neprovjerenih informacija.

- Dovoljan je broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i PU Istočno Sarajevo na terenu te se aktivno traga za osumnjičenim koji je lociran ne jednom lokalitetu međuentiteske linije - dodao je glasnogovornik MUP-a KS te upozorio da je osoba za kojom se traga naoružana.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar