Almir Ejubović pravosnažno osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužilaštva i odbrane i Almiru Ejuboviću, koji je optužen za smrt tri djevojke, kako saznajemo, potvrdio kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci.

Arhiv / 24sata.info

Nevažeće tablice

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Husein Delalić, Ejubovića je u decembru 2018. osudilo na kaznu koja je sada samo potvrđena.

On je 29. juna 2018., upravljajući BMW-om, izazvao stravičnu nesreću na autoputu A-1, u kojoj su život izgubile Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.

Prema navodima iz optužnice, teretio se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom.

U optužnici stoji da se, upravljajući svojim neregistriranim BMW-om X5 bez vozačke dozvole, sa postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od skoro 166 kilometara na sat.

Izgubio kontrolu

Tom prilikom je došlo do destabilizacije vozila. Ejubović je izgubio kontrolu nad volanom i lijevom bočnom stranom vozila naletio na saobraćajni znak koji označava razdvajanje ceste. Potom je udario u zaštitnu metalnu ogradu u dužini od skoro 15 metara te lijevom bočnom stranom vozila u metalni stub.


(Avaz)

Pošaljite Facebook komentar