FOTO: Bh. državljanin krijumčario laptope i tablete u Srbiju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Carinici Srbije spriječili su državljanina BiH (49), sa prebivalištem u Novom Pazaru da u Srbiju prokrijumčari više od 70 polovnih laptopa i tableta, kao i 22 mobilna telefona, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Foto: Uprava carina Srbije

Laptopi i mobilni telefoni, kao i rezevni dijelovi pronađeni su na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske, u automobilu "mercedes benz" austrijske registracije.

Državljanin BiH je carinicima rekao da nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera, ali su oni pregledali vozilo i na raznim mjestima pronašli laptope i mobilne telefone.

Pronađena su 52 laptopa "samsung", "toshiba" i "lenovo", 22 mobilna telefona "samsung", "sony", "nokia", 18 tableta "samsung", "lenovo", "asus", dva kompjutera "apple" i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopa, prenosi Srna.

U polovnoj veš-mašini, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju, u bubnju su bili sakriveni mobilni telefoni i laptopi, navodi se u saopštenju.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar