FOTO / U stanu u Zenici pronađena opojna droga

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe J.I, rođenog 1995. godine, iz Zenice, koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

Foto: MUP ZDK

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 8. februara 2019. godine, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području Zenice. Tačnije, izvršen je pretres stana u ulici Čurukovića put, vlasništvo navedene osobe. Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

- jedna tzv. mrvilica biljne materije,
- jedna digitalna vaga za precizno mjerenje,
- upakovana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 873,50 grama,
- četiri upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 43,35 grama.

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a osoba J.I. lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar