Stravična ubistva: Antunović prijetio i napadao ljude u Gornjim Živinicama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ivica Antunović (45), počinitelj jučerašnjeg dvostrukog ubistva u Gornjim Živinicama, gdje je pod još neistraženim okolnostima i nejasnim motivima nožem ubio rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72), nezaposlena je i bolesna osoba liječena na Klinici za neuropsihijatriju u Tuzli, saznaje Fena.

Foto: 24sata.info

Susjeda Ružice i Marijana Antunovića, ubojičinih roditelja, kazala je da je Ivica Antunović bio opasan po okolinu i da su susjedi izbjegavali susrete s njima.
 
- Mnogima je prijetio iz samo njemu poznatih razloga, neke je napao i to policija zna. Svi su ga izbjegavali. Nije nikada radio, psihički je bolesnik, a prije dva mjeseca pušten je iz bolnice u Tuzli - kazala je u razgovoru za Fenu sumještanka, čiji je muž u rodbinskim vezama sa obitelji Ivice Antunovića, a koja je željela ostati anonimna.
 
Ivica Antunović je nakon kraće svađe na lokalnom putu, jučer u popodnevnim satima, napao i nožem izbo rođaka Iliju Antunovića, a potom se vratio u kuću Mare Tadić, ubivši je istim nožem.
 
- Svi smo zgroženi ubistvima, posebno Mare Tadić, koja je bila njihova komšinica i kućna prijateljica i nikada nisu bili u svađi – rekla je naša sagovornica.
 
Ivicu Antunovića noćas oko 1.30 sati pripadnici OKP MUP-a TK i PU Živinice pronašli su skrivenog u blizini obiteljske kuće. Priznao je oba ubistva, ali motivi nisu saopćeni.
 
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar