Goražde: Policija tokom pretresa kuće pronašla drogu i oružje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, u saradnji s Tužilaštvom BPK, zaplijenili su 352 grama marihuane, dvije automatske puške, puškomitraljez i oko 400 metaka različitog kalibra.

Foto: MUP BPK

Droga i naoružanje pronađeni su tokom pretresa Mehe P. iz Goražda, njegovog automobila i dva stambena objekta koja koristi, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu.

Prema riječima Emka Rizvanovića, šefa Kancelarije komesara policije BPK, tokom pretresa oduzeti su i dva mobilna telefona, šest okvira za različite vrste naoružanja, 440 metaka različitih kalibara, digitalna vaga, aluminijska folija koja se koristi za pakovanje droge, kao i metalna kutija s određenom količinom baruta.

“Materije i predmeti su izuzeti i biće predmet vještačenja, a osoba je zadržana u pritvoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja, dijelova za oružje i municije. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i bit će predat Tužilaštvu BPK Goražde na daljnje postupanje”, istakao je Rizvanović.

Nakon što je 14. juna otkriveno 34 grama opojne droge spid, ovo je druga značajnija zapljena droge u posljednji mjesec na području Goražda, a iz MUP-a najavljuju nastavak pojačane borbe protiv trgovaca i konzumenata droga na ovom području.


(Avaz)

Pošaljite Facebook komentar