FOTO / Čitluk: U gepeku nađeno 200 kg duhana

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Bosansko Grahovo GPBiH 7.1.2018. na području Čitluka pregledom Audija bh. registarskih oznaka kojim je upravljao V.G. otkrili su 200 kilograma rezanog duhana bez potrebne dokumentacije.

Foto: 24sata.info

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica Tužilaštvu BiH predat će izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je vozač, pedesetpetogodišnji državljanin BiH, počinio krivično djelo „nezakonit promet akciznim robama“. Rezani duhan privremeno je oduzet.

Isti dan, pripadnici GPBiH na području Posušja oduzeli su manju količinu marihuane od dva državljana BiH, a službenici JGP Orašje manju količinu hašiša od državljanina BiH. Dan ranije, službenici JGP Izačić od dva državljana BiH na području Bihaća oduzeli su pet ekstazi tableta.  

Pripadnici Granične policije BiH na području Bosanskog Broda 5.1.2018., pretresima vozila i poslovnog objekta u vlasništvu državljana BiH (Ž.Đ.C. i J.Đ.),  otkrili su 49 kilograma duhana i 710 kutija cigareta. Cigarete i duhan privremeno su oduzeti.

Lišeni slobode prema potragama

Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje 8.1.2018. prilikom ulaska BiH lišili su slobode pedesetosmogodišnjeg državljanina BiH jer ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. 

M.H. predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici GPBiH na MGP-u Izačić 6.1.2018. prilikom izlaska iz BiH lišili su slobode dvadesetjednogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da se A.B. potražuje zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predat je službenicima Sudske policije Bihać. 

Dan ranije, na MGP-u Hum prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode tridesetsedmogodišnji bh. državljanin. Utvrđeno je da D.J. potražuje Policijska stanica Doboj  zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“, čijim službenicima je i predat.  Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča 5.1.2018. lišen je slobode tridesetjednogodišnji državljanin BiH. Pasoškom kontrolom utvrđeno je da M.V. potražuje Policijska stanica Bijeljina II zbog krivičnog djela „teška krađa“, čijim službenicima je i predat. 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar