Tužilaštvo BiH: Optuženi za krijumčarenje marihuane priznao krivicu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Optužen za pripadništvo organiziranoj grupi ljudi za međunarodno krijumčarenje opojne droge marihuane Dragan Šarenac (1981), sporazumno je priznao krivicu za sudjelovanje u krivičnim djelima organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

Tužilaštvo BiH / 24sata.info

Optuženi je, u prisustvu advokata i postupajućeg tužioca, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica.

Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni i pakovanje privremeno oduzete opojne droge u pretresu od približno 1 kg, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela za koja se tereti.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi se obavezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju krivičnih djela iz optužnice koji su mu poznati, kao i o krivičnim djelima u kojima su sudjelovali.

Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar