Granična policija BiH: Ilegalni migranti otkriveni na području Gacka i Bijeljine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u ponedjeljak su u ilegalnom prelasku državne granice spriječili dvojicu državljana Alžira.

Ilustracija / 24sata.info

Otkriveni su u graničnom pojasu na području Gacka, a na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli su iz Crne Gore. Istog dana na području Bijeljine otkrivene su tri osobe afroazijskog porijekla. Nisu posjedovale identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP-a Bijeljina izjavile su da dolaze iz Pakistana. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo u nedjelju su lišili slobode N.K. (1964.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela ”nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beograda. Predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Prethodno, u petak službenici ove jedinice na letu iz Beča lišili su slobode E.M. (1990.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

 Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka, na letu iz Beograda u nedjelju službenici JGP-a Aerodrom Banja Luka nisu dozvolili ulazak dvojici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te će biti vraćeni u Beograd.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar