Spriječeno krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 17.5.2017. godine spriječili su krijumčarenje lijekova iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Foto: 24sata.info

Lijekove je pokušao prokrijumčariti S.D. (1988.) koji je prethodno kontroliran na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja prošao je i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu. U saradnji sa službenicima PU Bijeljina MUP-a Republike Srpske, S.D. nađen je u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije JGP Bijeljina. Pretresom njegovog vozila Honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, lišen je slobode i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje". U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.

Otkrivena veća količina robe na području Bihaća

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo Granične policije BiH 17.5.2017. spriječili su nezakonit promet veće količine tekstilne robe u graničnom pojasu na području Bihaća. Otkrivena je graničnom kontrolom Forda, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljao J.M. (1979.) koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Predmet je ustupljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Bihać i Kantonalnom poreznom uredu Bihać.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar