Pucnjava ispred stadiona Bilino Polje, policija privela Ševka Adilovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U sukobu grupe navijača Čelika i člana Skupštine Kluba večeras oko 18 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja ispred stadiona Bilino polje na kojem se pola sata kasnije trebala održati sjednica Skupštine zeničkog premijerligaša.

Foto: Avaz

Kako nezvanično saznajemo došlo je do verbalnog sukoba koji je mogao prerasti i u fizički, poslije čega je član Nadzornog odbora Kluba Ševko Adilović Šeki (57) izvadio pištolj i iz njega pucao u pravcu grupe navijača. Niko nije povrijeđen.

Priveden Adilović

Policija je ubrzo došla na intervenciju i privela Ševku Adilovića Šekija (57) zbog sumnje da je učestvovao u narušavanju javnog reda i mira i izazivanja opasnosti pucanjem iz pištolja.   

Skupština je odgođena, a v.d. mandatara Za novi saziv Upravnog odbora Bruno Bojić, inače predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, podnio je neopozivu ostavku. On je dostavio pismo predsjedniku Skupštine Damiru Bradarcu.

- Vama na Skupštini sam uputio zamolbu da predložite referentne osobe za pozicije člana UO. Isto tako, predsjednik Skupštine Kluba gospodin Damir Brdarac potpisao je Javni poziv za članstvo u Upravnom odboru koje je objavljeno na web stranici Kluba i novinama sa rokom za prijavu. Razgovarao sam i sa velikom većinom privrednika grada da se prijave i uključe u rad Upravnog odbora. Iz razgovora sa menadžmentom Kluba obaviješten sam da nije bilo prijava, što je ujedno i rezultat nemogućnosti predlaganja ostalih članova Upravnog odbora. Napominjem, Klub po Vašoj odluci sa prethodne sjednice, nije bio u blokadi, radio je u okvirima svojih mogućnosti, napisao je u svojoj pismenoj ostavci Bojić.

Pokušaj oživljavanja Kluba

On je objasnio da su od strane predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine i Nadzornog odbora donešene su određene odluke/zaključci, te su potpisani i sporazumni ugovori sa pojedinim igračima.

- Ovom prigodom vas obavještavam da sam posebno dobru i pozitivnu komunikaciju ostvario sa g. Brdarcem, g. Adilovićem,  vd. gradonačelnikom grada Zenice g. Kelešturom, predsjedavajućim gradskog vijeća Zenice g. Nikolićem,  predstavnikom navijača g. Popovićem, kao i mnogim drugim članovima i zvaničnicima Kluba, na čemu im se iskreno zahvaljujem. Moj program se zasnivao na dovođenju strateškog partnera, određenim promjenama Statuta koji bi dao više značaja članovima Kluba, oživljavanju cjelokupnog Kluba koji bi privukao i sklonio omladinu sa ulica na stadion i tribine, kao i pojačanju tima. Nažalost, nisam uspio doći do kraja. Svima vama: Skupštini, Nadzornom odboru, novom Upravnom odboru, menadžmentu, uposlenicima i igračima želim od srca uspjeh u daljem radu i životu. Ostajem sa porukom da vam kao navijač i osoba koja voli NK Čelik stojim na raspolaganju za eventualnu pomoć u skladu da svojim mogućnostima, poručio je Bruno Bojić.

U izvještaju policije je navedeno je navedeno da je osoba koja je privedena ispalila jedan hitac u zrak, najvrerovatnije.

(Oslobođenje)

Pošaljite Facebook komentar