FOTO / Grude: Policija pronašla ukradene stvari kod Mate i Blage Šimić

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U kućama i stanovima u vlasništvu Šimića, pronađene su kompletne garniture namještaja i soba, a koji su pokradeni još 2006. godine iz dvije kuće vlasništvo 64-ogodišnjaka u mjestu Cerov Dolac kod Gruda.

Foto: Nezavisne

Policija je u porodičnim kućama i stanovima braće Mate (44) i Blage (37) Šimića, obojice iz Gruda, osumnjičenih za veći broj teških krivičnih djela, pronašla luksuzni namještaj i druge predmete koji potiču iz krađa. U kućama i stanovima u vlasništvu Šimića, tako su pronađene kompletne garniture namještaja i soba, a koji su pokradeni još 2006. godine iz dvije kuće vlasništvo 64-ogodišnjaka u mjestu Cerov Dolac kod Gruda.

Iz kuća oštećenog koji inače radi u inostranstvu, tada su ukradeni masivni, hrastov sto i 10 stolica, garnitura kožnih fotelja, komplet soba "Laguna", odnosno krevet, dva nocna ormarica, komoda sa ogledalom.

Ukradeni su i televizori, veća količina bijele tehnike, vrijedne umjetničke slike, vilerovi gobleni, usisivač.

Na "spisku" braće Šimić našli su se i zračna puška, drveni panj sa ajfelovim tornjem od šibica, stare gusle.

Oštećeni 64-ogodišnjak ostao je tada bez produžnih kablova, električne kosilice za travu, plinskog šporeta.

"Vecina ovih predmeta pronađena je u porodičnim kućama Mate i Blage Šimića u mjestu Borajna kod Gruda, te u stanu u Mostaru koji koristi Mate Šimić", objasnio je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Dodao je kako je u dvorištu porodične kuće Blage Šimića pronađena i auto- prikolica 'Stema' ukradena u mjestu Ružići kod Gruda u avgustu 2006. godine.

Tokom pretresa autootpada u vlasništvu braće Šimić u mjestu Dragićina kod Gruda, pronađen je veći broj dijelova i motora automobila za koje se sumnja da su ukradeni.

Podsjetimo, braća Šimići uhapšeni su 19. aprila ove godine u spektakularnoj akciji Specijalne policije FUP-a, a nakon saslušanja, Sud BiH im je odredio jednomjesečne pritvore u kojima se trenutno nalaze.

(Nezavisne)