Priče o napuštenim životinjama nerijetko su čudesne, ponekad komplicirane, a neke od njih jednostavno odskaču od drugih. Priča o psu Marvinu jedna je od njih. Sve je počelo 2016. godine, kada je Marvina pronašla djevojka Ksenia. Bio je toliko preplašen i nepovjerljiv prema ljudima da joj je trebalo nekoliko dana da mu priđe te da ga odvede u azil. Marvin je tada bio užasno mršav i zapušten, a život na ulici doveo ga je do smrtonosne bolesti, koju je on, uz puno ljubavi, njege i truda, uspio pobijediti.

 

Uskoro je postao potpuno drugi pas, bio je sretan, zdrav i voljen, a sve se to odrazilo i ne njegov izgled pa je Marvin postao pravi slatkiš. To ga je dovelo do novog doma i nove obitelji. Nekoliko godina bili su sretni, no onda se život njegovih vlasnika zakomplicirao te su se rastali. Njegova vlasnica odlučila se preseliti u drugi grad i povesti Marvina sa sobom, no bivši suprug odlučio joj se osvetiti.

Odveo je Marvina u vojarnu u kojoj radi, a bivšoj ženi je tamo zabranio pristup. Zbog nepromišljenosti i sebičnosti vlasnika, Marvin je opet užasno patio. Na ljeto je pobjegao iz svog doma, no iako je tamo brzo vraćen, situacija se nije popravila. Dva mjeseca nakon toga vlasnik ga je odveo u azil iz kojeg je udomljen te je zamolio volontere da ga pripaze dva dana. Nakon toga se više nikada nije vratio po njega, a Marvin je izgubio volju za životom.

Nije se htio družiti s ljudima ni s drugim psima, gledao je u jednu točku i odbijao je jesti. Kada je njegova bivša vlasnica saznala za to, bila je u šoku. Odmah ga je odlučila udomiti, a volonteri su pokrenuli akciju za skupljanje novca za Marvinov prijevoz koji je koštao preko 2000 kuna. Marvin će uskoro ponovno biti sretan, bit će tamo gdje je oduvijek trebao biti – u domu prepunom ljubavi, s vlasnicom koja ga obožava.

 

(Index.hr)