Bišćanka Arijana Jašarević Vojić proteklog vikenda bila je delegat na završnom turniru Evropske lige za rukometaše u Lisabonu.

Nakon delegiranja na posljednjim olimpijskim turnirima u obje konkurencije, evropskim i svjetskim šampionatima, njeno ime se sada našlo i u službenom zapisniku finalne utakmice ovogodišnje Evropske lige između Magdeburga i Benfice.

– Zaista sam ponosna što sam bila dio delegatskog tima za finalnu utakmicu u Lisabonu. Općenito delegiranje za završni turnir Evropske lige je još jedno iznimno postignuće u mojoj karijeri. Ovo je zapravo dio elitne završnice klupske sezone za rukometaše, što dovoljno samo po sebi govori – kazala je Vojić.

Ovo je još jedno u nizu sjajnih postignuća elitnog EHF/IHF rukometnog delegata iz grada na Uni, s obzirom da je ovogodišnjem final – fouru za rukometaše u Lisabonu prethodilo i nekoliko pojavljivanja na završnim evroligaškim turnirima za rukometašice.

Bosna i Hercegovina je na elitnom turniru u Portugalu imala i igračke predstavnike – prvotimce Wisle Plock Terzića i Ahmetaševića, koji su osvojili treće mjesto.

(FENA)