Superstar David Beckham najavljen je kao investitor u automobilskoj kompaniji koja obnavlja stare klasike i pretvara ih u električnu energiju.

Bivši fudbaler Engleske koji je nedavno osnovao svoj vlastiti profesionalni MLS fudbalski tim, Inter Miami, u SAD su preuzele 10 odsto udjela u britanskom preduzeću Lunaz.

Britanska kompanija je već izgradila prvi na svijetu potpuno električni sportski automobil Range Rover, Bentlei, Rolls-Roice i Jaguar putem svoje marke Lunaz Design.

Otkako je Lunaz započeo proizvodnju svojih prvih automobila 2019. godine, privukao je potpuno novu generaciju na neke od najcjenjenijih marki u istoriji. Sjedište kompanije je u Silverstoneu, britanskom naprednom središtu automobilske tehnologije, prenosi b92.

To je najbrže rastuća i sada najveća kompanija po proizvodnom prostoru i zaposlenima u okviru klastera Silverstone Technologi.

Beckham, 46, rekao je: “Lunaz predstavlja najbolje britanske domišljatosti i u tehnologiji i u dizajnu. Kompanija me je privukla njihovim radom na obnavljanju nekih od najljepših klasičnih automobila kroz ubrzanje i elektrifikaciju”.

 

(24sata.info)