Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine – vidno potresen nakon poraza od Sjeverne Irske, kazao je da mu je mnogo teško nakon što je BiH još jednom zaustavljena u baražu.

“Teško mi je. Dali smo sve što smo mogli da damo. Imali smo prilike, igralo se otvoreno, možda je moglo da bude više golova. U ovakvim utakmicama, gdje su igrale i druge stvari, kod skupljanja igrača pogotovo. Sada se vidi da neki igrači koji nisu prošli pripreme, koji nisu mogli da izdrže utakmicu do kraja. Ali opet smo skupili snage i zaista im čestitam, odigrali su koliko su mogli. Mi nastavljamo dalje. Imamo ove druge dvije utakmice da odigramo što bolje”, kazao je potreseni Bajević skoro kroz suze.

BiH očekuju mečevi Lige nacija protiv Holandije i Poljske, za tri i pet dana.

“Moramo igrače da odmorimo, drugi da dobiju šansu, pa ćemo vidjeti. Ovo je teško palo svima. Moramo da zaboravimo ovo i da krenemo u nove pobjede”, kazao je Bajević.

“Nekada se dešavaju stvari koje teško padaju, žalimo za tim. Šta se može”, rekao je selektor BiH.

“Snagu moramo naći, moramo nastaviti, moramo pokušati odigrati najbolje. Umorni jesmo. Imamo dva dana. Imamo igrača koji nisu igrali. Vidjet ćemo”, zaključio je Bajević u izjavi za Nova BH.

Podsjećamo, BiH je poražena na Grbavici od Sjeverne Irske u baražu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, ali je Sjeverna Irska boljim izvođenjem penala (3:4) prošla u finale gdje će igrati sa Slovačkom.

(N1)