Mercedes proizveo 300.000 primjeraka legendarne G-Klase

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Mercedesu obilježavaju 300.000 proizvedenih primjeraka svoje besmrtne terenske ikone koja se proizvodi od 1979. godine.


Iz proizvodnih pogona austrijske tvornice Magna Steyr sišla je G-Klasa s kojom Mercedes obilježava 300.000 proizvedenih primjeraka vjerovatno najcjenjenijeg i najpoznatijeg terenskog automobila svih vremena.

Jubilarni primjerak G500 obojen je plavom bojom i dizajniran od strane ljubitelja Mercedesove besmrtne „kutije“ iz cijelog svijeta koji su svoje prijedloge i sugestije mogli iskazati putem zvanične Facebook stranice. Najviše glasova osvojila je kombinacija koja uključuje unutrašnjost obloženu crnom kožom i namjenski "off-road" paket koji sadrži robusni krovni nosač i gume za sve terene.

Iako se proizvodi već 38 godina, potražnja za legendarnom G-Klasom ne opada, čemu svjedoče izvanredni godišnji prodajni rezultati koji su od 2012. godine u stalnom porastu. Automobil se ručno proizvodi na samo jednoj proizvodnoj liniji, a u pripremi je najnovije izdanje koje će, na sreću poklonika, biti samo evolucija za držanje koraka s vremenom.(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar