Zbog tehničkih kvarova VW povlači blizu 600.000 vozila s tržišta u SAD-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Njemačka automobilska kompanija Vokswagen (VW) će uskoro morati s američkog tržišta iz prodaje povući blizu 600.000 vozila na kojima je otkriven niz tehničkih nedostataka.


Njemački mediji danas javljaju kako je američki Ured za sigurnost saobraćaja NHTSA saopćio kako će VW morati uskoro iz prodaje u SAD-u povući blizu 600.000 vozila, a najveći broj tih vozila je marke Audi.

Na velikom broju VW vozila utvrđeni su problemi s otvaranjem zračnih jastuka, istezanjem sigurnosnih pojasa i pregrijavanjem vodenih pumpi prilikom saobraćajnog udesa.

Povlačenje VW vozila iz prodaje na američkom tržištu bi trebalo početi početkom februara, a kupci koji su već kupili automobile će moći besplatno izvršiti popravke kod zvaničnih distributera.

Volkswagen i Audi do sada nisu komentirali slučaj.

Ranije je s američkog tržišta povučeno više od 100 miliona vozila zbog problema sa zračnim jastucima koje je proizvodila japanska kompanija Takata, ali nije potvrđeno da li se radi o istom proizvođaču kada je riječ i o spornim vozilima Volkswagena koja se povlače sa tržišta.


(AA)
Pošaljite Facebook komentar