Luksuz na Fordov način: Edicija vozila sa oznakom Vignale

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Edicija vozila sa oznakom Vignale pokrenuta je sa ciljem da se dio potencijalnih kupaca premijum automobila preusmjeri ka Fordovim automobilima koji bi imali bogatiju opremu i kvalitetnije materijale u unutrašnjosti. Dva najnovija modela na evropskom tržištu koja u svom nazivu imaju dodatak Vignale su SUV vozila Kuga i Edge. Kao i drugi automobili iz ove Fordove serije, od standardnih modela razlikuju se već na prvi pogled - po drugačijoj maski hladnjaka.

Ford Kuga Vignale / 24sata.info

Osim toga, enterijer vozila obložen je kvalitetnim materijalima uključujući i takozvanu Windsor kožu.

Ford Kuga Vignale dostupna je u dvije benzinske i dvije dizel verzije. Benzince predstavlja 1.5 litarski EcoBoost sa 150 ks i 182 ks, dok se ponuda dizelaša svodi na 2.0 TDCi, u varijantama sa 150 ks i 180 ks. Snažniji benzinski motor uparen je isključivo sa šestostepenim automatikom i pogonom na sva 4 točka, dok se obje dizel verzije, uz doplatu, mogu naručiti sa pomenutim opcijama.

Veći SUV, Ford Edge Vignale između ostalog, opremljen je specijalnim 19 inčnim alu felnama i kožnim enterijerom.

Kako bi osjećaj u kabini tokom vožnje bio što sličniji onom u premijum vozilima, Ford je model Edge opremio Active Noise Control sistemom koji neutrališe spoljnu buku. Ovaj sistem koristi tri mikrofona raspoređena u kabini vozila, koji u svakom trenutku prate nivo buke u unutrašnjosti, a kompjuter zatim kroz zvučnike emituje talase koji imaju za cilj da neutrališu postojeće.

Ford Edge Vignale nudi se sa dva dvolitarska dizel motora, slabijim sa 180 ks i jačim, bi-turbo agregatom sa 210 ks. Slabiji je uparen sa šetobrzinskim manuelnim mjenjačem, a snažniji sa Fordovim automatizovanim Powershift mjenjačem sa duplim kvačilom.

 

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar