Čuveni hitmakeri iz Švedske – slavna pop grupa ABBA se vraća pokoriti glazbenu scenu. Posljednji album omiljenog kvarteta, The Visitors, objavljen je davne 1981. Ipak, na oduševljenje mnogih obožavatelja, Benny Andersson (73) je otkrio da su se on, Agnetha, Anni-Frid i Björn vratili u studio nakon skoro četiri desetljeća i da su spremni predstaviti sasvim nove pjesme.

Andersson je u razgovoru objavljenom na ABBA Talk najavio novi materijal negdje poslije ljeta.

“Pjesme će izaći ove godine, pretpostavljam nakon ljeta. Mogu samo nagađati, jer nisam u potpunosti siguran. Ne bismo trebali davati lažna obećanja, ali, ako se ja pitam, bit će to u rujnu. Nije to samo moja odluka, ali cilj je da izađu negdje najesen”, rekao je.


Najavljene su dvije nove pjesme, koje će nositi nazive I Still Have Faith In You i Don’t Shut Me Down. Kako je Björn Ulvaeus otkrio 2018., jedna pjesma će imati pop prizvuk, dok će druga biti namijenjena za ples.

Grupa ABBA je osnovana 1972. u Stockholmu, a dvije godine kasnije su osvojili glazbeno natjecanje Euroviziju s pjesmom Waterloo, jednom od najpopularnijih pjesama s ovog glazbeno-televizijskog spektakla koji traje već desetljećima.

 

(Index.hr)