Liam Payne i bivsa vjerenica - X

– Stalno mi je slao poruke, otkako smo raskinuli: “Oh, nije mi dobro. Umrijet ću. Ne ide mi dobro” – počela je da prepričava Henri, koja je Pejnove poruke smatrala “taktikama manipulacije”, odnosno vjerovala je da joj to pjevač govori kako bi se ona osjećala loše jer nisu više zajedno.

– Jednom sam pokušala da mu pomognem, a on to nije prihvatio. Slao bi mojoj mami poruke jer ja nisam odgovarala: “Ne ide mi dobro, neka me Maja kontaktira – prisjetila se Henri, koja je u februaru najavila fikcijski roman “Looking Forward” inspirisan zapisima u dnevniku koje je napisala dok je bila s pjevačem, prenosi Avaz.

– Neću još dugo biti tu – govorio joj je Pejn.

– Ako to kažeš, pokušat ću da ti pomognem bez obzira na to šta si mi učinio. Mislim da je iskoristio dobrotu moje porodice – rekla je Henri u podkastu nakon prepričavanja, iako nije navela šta joj je to pjevač uradio – vjerovatno zbog pravnog postupka koji je pokrenula protiv njega.

– Uvijek bi mi rekao: “Jako mi je žao zbog svega što sam uradio. Ne mogu da živim sam sa sobom… -, otkrila je Henri.

Navodno ju je kontaktirao i jedan od Pejnovih prijatelja koji su je upozoravali da ne izda knjigu zbog pjevačevog mentalnog zdravlja. Iako je, kako tvrdi Henri, pokušala da pomogne pjevaču i bivšem vjereniku da se vrati na odvikavanje, na kraju se osjećala kao da manipuliše njom.

(24sata.info)