bracni par iz Jablanice -Facebook

Nakon što su njihova tijela pronađena ispod ruševina vlastite kuće, na društvenim mrežama su se oglasili brojni prijatelji i mještani Donje Jablanice, dijeleći njihovu zajedničku fotografiju uz opis da su pronađeni zagrljeni.

Vijest o tome brzo se proširila, a mediji u regionu su također podijelili ovu tužnu priču. Irmela i Jasmin Čilić odlučili su posljednje trenutke svog života provesti zajedno u zagrljalju, prenosi Klix.

“Ispod srušene kuće spasilačke službe pronašle su ih mrtve zagrljene. Nema medija u regiji koji nije prenio najtužniju priču poplava u BiH, priču Irmele i Jasmina, mladog bračnog para koji je tragično stradao u vlastitoj kući u Jablanici. Oni su među više od 20 poginulih u kataklizmičnim poplavama, kakve na ovim prostorima još nismo vidjeli. Međutim, na opasnost ove vrste očito bismo se trebali naviknuti jer ekstremne kiše, oluje i razorne poplave u Evropi su postale stalan gost”, navela je voditeljica RTL Direkta Mojmira Pastorčić.

Inače, Jasmin Čilić bio je nekadašnji igrač nogometnog kluba Klis iz Butorović Polja, mjestu kojeg su također zahvatile katastrofalne poplave.

Podsjećamo, novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i uplatama na transakcijski račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

(24sata.info)