Donald Trump - AP

Donald Trump je napao Volodimira Zelenskog jer nije pregovarao s Rusijom o okončanju rata u Ukrajini, tvrdeći da bi čak i “najgori dogovor” bio bolji od trenutnog nivoa smrti i razaranja, pišu vijesti.

Govoreći na predizbornom skupu u Sjevernoj Karolini, Trump je rekao da Ukrajina nikada neće moći zamijeniti svoje “mnoge mrtve ljude” te mjesta i gradove uništene u ratu.

Tih gradova više nema. Oni su nestali, a mi nastavljamo davati milijarde dolara čovjeku koji je odbio sklopiti dogovor, Zelenskom. Imate zemlju koja je uništena, nije je moguće obnoviti. Trebat će stotine godina da se ponovno izgradi. Da su napravili loš dogovor, bilo bi mnogo bolje. Malo bi odustali i svi bi živjeli i svaka bi zgrada bila izgrađena i svaka kula bi starila još 2.000 godina“, rekao je Trump pristalicama.

Trump je, također, napao Zelenskog zbog intervjua objavljenog u The New Yorkeru, u kojem je ukrajinski čelnik rekao da republikanski kandidat “zapravo ne zna kako zaustaviti rat čak i ako misli da bi mogao”.

(24sata.info)