GOŠK iz Gabele je nastavio s lošim rezultatima u osmom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a trener Danijel Pranjić je nakon utakmice ponudio svoju ostavku.
Naime, ekipa pod vodstvom bivšeg hrvatskog reprezentativca upisala je već sedmi poraz u sezoni, izgubivši rezultatom 4:0 od Veleža.”Poslije gola smo se jednostavno ugasili, što mi je neshvatljivo. Nije bilo ‘krvi’, faktički nismo napravili nijedan faul. Čestitke Veležu na apsolutno zasluženoj pobjedi. Čini mi se da su i oni ušli pomalo sporije u meč. Mislim da smo imali priliku. Drugo poluvrijeme i ne računam. Tada je jednostavno sve bilo gotovo”, kazao je Pranjić pa dodao:

“Preuzimam odgovornost. Ovaj poraz me boli i iz respekta stavljam svoj mandat na raspolaganje. Ne bježim od odgovornosti. Ako ostanem, morat ćemo se sabrati do polusezone. Potrebno nam je još igrača.”.

Podsjetimo, Pranjić je preuzeo GOŠK uoči trećeg kola prvenstva, a njegov mandat započeo je nizom od četiri uzastopna poraza.

Nakon toga je GOŠK uspio osvojiti bod u remiju protiv Širokog Brijega (2:2), ali je jučer uslijedio još jedan poraz bez postignutog gola.

(24sata.info)