Američka policija je saopštila da su na kancelariju kampanje potpredsjednice SAD i demokratske kandidatkinje Kamale Harris u Arizoni ispaljeni hici, samo nedjelju dana nakon drugog pokušaja atentata na Donalda Trumpa.

Oštećenja nastala od nekoliko hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja u ponedjeljak posle ponoći otkrivena su u kancelariji Demokratskog nacionalnog komiteta u kvartu Tempe u gradu Finiksu, saopštila je lokalna policija, a prenosi Njujork Poust.

“Nikoga nije bilo u kancelarijama tokom noći, ali ovo izaziva zabrinutost za bezbjednost onih koji rade u toj zgradi, kao i onih koji se nalaze u blizini”, izjavio je predstavnik policije Rajan Kuk.

On je potvrdio da policijski inspektori analiziraju dokaze prikupljene na mjestu događaja, kao i da su preduzete dodatne mjere za poboljšanje bezbjednosti osoblja i drugih ljudi koji rade i žive u toj oblasti.

Prema njegovim riječima, za sada niko nije uhapšen u vezi sa ovim incidentom, ali nadležni istražuju sve moguće motive.

Incident se dogodio nakon drugog pokušaja ubistva Trumpa na njegovom golf terenu u West Palm Beachu 15. septembra, prenosi B92.

Kamala Harris je za petak zakazala posjetu Arizoni u okviru svoje kampanje i to bi trebalo da bude njena druga poseta ovoj značajnoj američkoj saveznoj državi od kada je u avgustu na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nominovana za kandidata na predsjedničkim izborima.

(24sata.info)