UNSPLASH/ILUSTRACIJA

“Period niskih temperatura za ovo doba godine privodimo kraju, od sutra, 17. septembra, odmicanjem ciklona prema zapadu očekuje nas postepeno zatopljenje.

Uz zatopljenje temperature će se vratiti u okvire prosjeka za ovo doba godine i iznosit će većinom između 14 i 20, lokalno do 23 °C.

Što se tiče vremena ove sedmice, dominirat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove kroz veći dio sedmice.

Bez obilnijih padavina. Nešto stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena je moguće krajem ove sedmice”, napisali su na Facebook stranici BH Meteo.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom. Više padavina prije podne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine, prenosi Radiosarajevo.

U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C.

(24sata.info)