Foto: N1

Ističe kako on to ni u kojem slučaju neće podržati, a obrazložio je i zašto.

Kako je istakao u svojoj objavi na Facebooku, Čampara naglašava da takvo imenovanje, ukoliko ono dođe na sto, zbog “javno deklarisanih i neprihvatljivih” stavova kakve ima Krešić, prema njegovom mišljenju, ne može i neće podržati.

Čampara smatra da u Upravni odbor RTV Federacije BiH trebaju biti imenovane stručne osobe koje će raditi na izgradnji profesionalne televizije.

U Upravni odbor RTV Federacije BiH trebaju biti imenovana stručna lica koja će raditi na daljoj izgradnji profesionalne televizije, podsticanju slobode i pluralizma medija, uredničkoj nezavisnosti i političkoj nepristrasnosti. Novinar Zoran Krešić, koji javno zagovara rušenje Federacije Bosne i Hercegovine i rehabilitaciju paradržavne tvorevine ‘Herceg-Bosne’, sigurno nije osoba koja će djelovati konstruktivno i progresivno i zbog toga je njegovo eventualno imenovanje u potpunosti neprihvatljivo“, ističe Čampara.

On, također, smatra kako i u redovima HDZ-a i SDP-a, kao i u drugi strankama, postoje ljudi koji se izjašnjavaju kao pripadnici hrvatskog naroda i koji bi radili u interesu Bosne i Hercegovine.

Kada se radi o navodima da bi Krešić mogao biti imenovan u Upravni odbor RTV FBiH, to je gostujući u Klix Studiju komentarisao i Dragan Mioković koji je rekao “da ga on nikada ne bi birao no da niko ne može praviti spisak ko smije, a ko ne u upravni odbor“.

Osim toga, prokomentarisao je i najavljene izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH i Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH.

Smatra da je prijedlog FMUP-a dobar, ali smatra kako “postoje mnogo važnije stvari koje je potrebno izmijeniti u tim zakonima“.

Zbog čega ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije ne bi bili Bošnjaci kada su već ministar MUP-a HNK i policijski komesar MUP-a HNK obojica Hrvati? Je li to Bošnjaci nemaju kvalitetnog glavnog inspektora koji zadovoljava uslove za izbor na mjesto direktora FUP-a? U konačnici, sigurnosni aparat trebamo osloboditi etničkog predznaka jer policijski službenici trebaju biti u službi svih građana Bosne i Hercegovine“, prokomentirisao je Čampara.

(24sata.info)