Uloga šefa Wagnera Jevgenija Prigožina kao agenta kaosa i medijskog trola samo je dodatno potpirila teorije zavjere. Ruski portal Fontanka media danas je objavio da je njegovo tijelo možda bilo previše unakaženo nakon nesreće i nastalog požara da bi ga se moglo identificirati uobičajenim metodama.

“Da bi zauvijek nestao, s jednom od svojih brojnih rezervnih putovnica, srušeni avion je odlična prilika”, napisao je poznati ruski politolog na društvenim mrežama pa dodao: “Vrane neće skupljati kosti, ostaci su otišli u pepeo, trag je nestao.”

Što kažu vagnerovci?

Telegram kanali bliski Wagneru brzo su izjavili da je avion oboren raketom zemlja-zrak koju je ispalila ruska vojska. Tsargrad, konzervativna novinska agencija, rekla je da je Prigožinov avion možda raznesen uređajem u avionu, što bi proširilo popis onih koji bi mogli biti iza nesreće.

Aleksej Venediktov, dobro umreženi bivši šef radija Moskovski Eho, napisao je da bi Prigožina bilo lako uočiti kako ulazi na aerodrom Vnukovo-3 i ide na pistu, ali je moguće da je prešao na drugi avion koji je poletio jučer.

Ni Rusi ne vjeruju da se radilo o nesreći

Također je objavio anketu koja je pokazala da gotovo 60% čitatelja vjeruje da je Prigožinov avion ili oboren ili raznesen uređajem u avionu, a 17% misli da je sam inscenirao svoju smrt. Samo 1% vjeruje da je zrakoplovna nesreća bila nesreća.

Oni koji su najuvjereniji u Prigožinovu smrt su njegovi saveznici i neki od njegovih medijskih kanala. “Prigožin je umro zbog djelovanja izdajnika Rusije,” objavio je Grey Zone, Telegram kanal blizak Wagneru. “Ali čak i u paklu, bit će najbolji! Slava Rusiji!”

 

 

(24sata.info / N1)