Ekipa Lazija se vratila danas iz velikog zaostatka i došla do boda na svom Olimpicu protiv Atalante. Na kraju je bilo 3:3 (0:3).

Veliku prednost stekli su gosti iz Bergama u prvom poluvremenu. Poveli su u 23. minutu, strijelac je bio Luis Muriel.

Samo pet minuta kasnije, Kolumbijac postiže novi pogodak, 2:0 za Atalantu. Izveo je slobodan udarac iz velike udaljenosti, lopta je prošla kroz cijelu odbranu Lazija, Strakosha nije uspio intervenisati, te je Muriel došao do drugog pogotka.

Do poluvremena gosti dolaze i do trećeg gola, ovoga puta je strelac bio Papu Gomez.

Već na startu drugog dijela je Simone Inzaghi napravio dvije izmjene, na teren je umjesto Parola i Marušića poslao Cataldija i Patrica.

Dalo je to rezultate, u 69. minutu sa bijele tačke Lazio dolazi do gola, precizan izvođač najstrože kazne bio je Ciro Immobile.

Gosti praktično na centru ostaju bez posjeda, Immobile glavom prosljeđuje loptu do Corree, koji bježi svojim čuvarima i matira Gollinija za 2:3 i ekspresan povratak Nebeskoplavih.

Imao je Immobile šansu u 80. minutu da poravna rezultat, ali je njegov pokušaj glavom nakon kornera uspio ukrotiti Gollini.

A onda, nadoknada vremena, novi penal za Lazio, koji u gol pretvara Immobile za poravnanje rezultata!

Nije bilo vremena za novu promjenu skora, fantastičan povratak Lacija, u čijim redovima je Senad Lulić proveo svih 90 minuta na terenu, zaradio je i jedan žuti karton.

 

( SC)