Devetnaestogodišnja djevojka L.B. iz Mostara, čije je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, umrla je nasilnom smrću, potvrdio je za Fenu tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Josip Aničić.

– Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrću – kazao je Aničić.

Dodao je kako će obdukcija biti izvršena u utorak.

– S obzirom na to da je jučer tijekom obavljanja očevida pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati – kazao je Aničić.

Kako Avaz saznaje, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara, a praunka Džemala Bijedića.

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja iz Ljubuškog i Čitluka.

(FENA)