Dva fudbalera koja su se u posljednje vrijeme povezivala sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine su Dino Hotić iz Maribora i Dinamov Emir Dilaver, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine izdao je saopštenja u vezi ove dvojice fudbalera.

Procedura u vezi promjene državljanstva za Hotića je pokrenuta, dok Dilaver nije bio spreman na to.

“Kad je riječ o konkretnim slučajevima, NS/FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio FIFA-i, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenačkog igrača Dine Hotića”, stoji u saopštenju krovne kuće bh. fudbala, te se dodaje:

“Istovremeno smo radili i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu”.

Hotić je nastupao za sve mlađe selekcije slovenske reprezentacije, a sada je odlučio nastupati za Zmajeve. Dilaver je bio član mlađih selekcija Austrije, a dugi niz godina se povezivao sa naciolanim timom naše zemlje.

(24sata.info)