Iznenađujuće Olimpik je remizirao sa Metallegheom na Otoci u utakmici osmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine (2:2).

Veoma rano je viđen pogodak. U četvrtoj minuti Zeba je ubacio, a Popović je poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Vukova. Olimpik je na početku kontrolisao utakmicu, ali nakon pogotka nije bilo većih uzbuđenja. Zeba je pokušao sa oko 40 metara nakon pola sata igre, no lopta je otišla preko gola. Gosti su zaprijetili u 36. minuti preko Kapetana kada je Hadžić odbranio.

Metalleghe je došao do izjednačenja u 41. minuti kada je Haračić lijepo primio loptu i pogodio za 1:1. Do kraja prvog dijela domaći su imali dvije šanse. Prvo je Faris Handžić šutirao malo pored stative, a zatim je Stjepanović glavom loptu poslao preko gola. Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu Peno je lijepo pogodio za vodstvo kluba iz Jajca od 1:2.

Zeba je umalo pogodio iz kornera u 53. minuti, a tri minute poslije pokušao je iz slobodnjaka. Vukovi su imali inicijativu, međutim nisu stvarali konkretne prilike. Zeba je u 80. minuti imao slobodan udarac, međutim izblokiran je. Alešević je u 85. minuti pogodio za izjednačenje od 2:2. Nedugo nakon toga Zeba je prijetio, ali nije bilo promjene rezultata.

OLIMPIK – METALLEGHE BSI 2:2

Stadion: Otoka (Sarajevo). Gledalaca: 150. Sudija: Haris Halkić (Sanski Most). Žuti kartoni: Ramić (Olimpik), Peno, Mehić, Kapetan, Trako (Metalleghe).

OLIMPIK: Hadžić, Beširević, F. Handžić (od 77. K. Handžić), Stjepanović, Muminović, Stojanović (od 46. Džafić), Čizmić, Zeba, Ramić, Medić, (od 70. Alešević)

METALLEGHE BSI: Trako, Peno (od 65. Prevljak), Kremenović, Samardžić (od 80. Jolović), Tankuljić, Danilović, Haračić, Mehić, Hasanhodžić, Popović, Kapetan.

(SCsport)