Otišao je velikan svjetske košarke Kobe Bryant.

Preminuo je u padu svog privatnog helikoptera u Kalifoniji. U padu su poginuli svi putnici helikoptera, prema prvim procjenama s Kobeom je letjelo još najmanje troje ljudi. Vijest je donio TMZ. Prema pisanju svjetskih medija, Peoplea i NY Timesa te TMZ-ja, glasnogovornici pokojnog sportaša potvrdili su da je život izgubila i njegova kći Gianna.

Prema dosadašnjim informacijama, život su izgubili putnici i osoblje, potvrđena je smrt petero ljudi. Uzork pada helikoptera još nije poznat. Već godinama se zna da je Kobe za svoja putovanja koristio helikopter, koristio ga je i dok je još aktivno igrao za Lakerse.

Prema dosadašnjim informacijama američkih medija, Kobeova supruga Vanessa Bryant nije bila među putnicima.

Kobe Bryant i njegova Gianna iza sebe su ostavili suprugu i majku Vanessu i tri djevojčice – Nataliju, Biancu te novorođenu Capri. Djevojčicu je dobio nedavno, u lipnju 2019. godine. Veliku radost Bryantu je pričinjavala njegova obitelj – tragično pogunila kćer Gianna naslijedila je njegov talent i ljubav prema košarci pa su otac i kći stalno zajedno pohodili utakmice.

Legendarni NBA-ovac i njegova Gigi, kako je od milja zvao kćer Giannu, dijelili su ljubav prema košarci.

Bryant i njegova voljena Vanessa činili su najpopularniji NBA par, a da se ova tragedija nije dogodila, proslavili bi uskoro i 20. godišnjicu braka. Vjenčali su se jako mladi, Vanessi je bilo tek 18, a Kobeu 22 godine. Nitko od njegove obitelji nije došao na svadbu, imali su problema s time da im se sin ženi tako mlad, no košarkaš je odabrao. Njegova obitelj približila im se kada su dobili prvu kćer.

U braku je bilo problema, svojedobno je Bryant priznao nevjeru, no supruga je tada oprostila i par je ostao nerazdvojan. Pred kraj života Kobe je uživao u obitelji, zasluženoj mirovini i zarađenom novcu.

Ovaj košarkaš smatra se jednim od najvećih košarkaša svih vremena, 18 puta bio je u All-Star momčadi tijekom 20-godišnje igračke karijere u Lakersima. Njegova ostvarenja nadilazila su svijet sporta. Za kratki film ‘Dear Basketball’ 2018. godine osvojio je i Oscara.

(24sata.info)