Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u treće kolo Australian Opena pobjedom nad Francuzom Benoitom Paireom.

Međugorac je savladao Pairea poslije spektakularnog i dramatičnog meča dugog više od tri i po sata – 6:2, 6:7(6), 3:6, 6:1, 7:6(3).

Hrvat je peti put zaredom savladao Pairea, prvi put od Rima 2018. godine, te potencijalno najavio povratak u teniski vrh, s obzirom da trenutno zauzima 39. poziciju na planeti.

Paire je prvi napravio break i poveo sa 2:1, ali je, u svom stilu, pretrpio tri breaka zaredom i ubjedljivo izgubio prvi set.

Loše je počeo i drugi set po Francuza, jer je Hrvat prvi napravio breaka, ali se Benoit uspio vratiti i izjednačiti, a zatim i dobije set u tie-breaki poslije uspješnog challenge.

Paire je napravio potpuni preokret i osvojio treći set, ali je Čilić uspio da se konsoliduje i da izuzetno lako uvede meč u peti set.

Prvi je do break lopte došao Paire, ali je nije iskoristio pri rezultatu 2:1, da bi zatim uspio da se spasi nakon što je Čilić imao 0:30 pri rezultatu 3:3.

Meč je otišao u tie-breaka, koji se prema pravilima Australian Open igrao do deset, a tu je presudila nešto mirnija “glava” hrvatskog tenisera.

Čilić će se u trećem kolu sastati sa boljim iz okršaja Michael Mmoh (SAD) – Roberto Bautista Agut (Španija).

Novak Đoković je lako došao do trećeg kola, rutinskije savladao Japanca Tastumu Ita sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:2). Srbijanski teniser u narednoj rundi će se sastati sa još jednim Japancem, Yoshihitom Nishiokom.

(SCsport)