Krajem prošle godine, tačnije u novembru, završene su sve procedure oko kupoprodaje Etno sela Babići i Ski centra Rostovo između dotadašnjeg vlasnika i sadašnjeg vlasnika iz Katara.

U izjavi za Klix.ba voditelj Ski centra Rostovo i Etno selo “Babići” Rusmir Kurbegović kaže da je posjećenost na Rostovu i dalje velika, ali da broj i ove godine, kao i prošle, varira od količine snijega.

“Skijalište funkcioniše, gosti dolaze, sve je normalno, samo ne točimo alkohol. Plan investitora je da promijeni izgled ovog mjesta nabolje. Već se krenulo s renoviranjem smještajnih jedinica, pravit će se i dodatni kapaciteti, dok na proljeće planiramo praviti i vještačko jezero i još jedan restoran”, govori Kurbegović, prenosi Klix.

Ističe kako će naredne zimske sezone skijalište biti modernije uređeno, odnosno, da će biti promijenjena oprema čime će biti stvoreni bolji uvjeti za skijaše.

“Nikada nismo imali problema, samo je očito pojedinima krivo što se ne prodaje alkohol, ali nismo prvi restoran koji ne prodaje alkohol na Rostovu. Ovo je samo početak infrastrukturnih radova, a u narednom periodu sigurno će biti još dosta gostiju, što nas posebno raduje i tokom ljetnog perioda”, zaključio je Kurbegović u razgovoru za Klix.ba.

U aprilu je na Rostovu planirano i otvorenje moderne sportske dvorane s hotelima čiju je izgradnju finansirao investitor iz Katara.

(24sata.info)